Bemutatkozás

AZ ALAPÍTVÁNYRÓL

A holland gyökerekkel rendelkező Dorkász Szolgálat alapítvány több területen is segíti a rászorulókat. 

Debrecen mellett lévő telephelyünkön közel 250 kárpátaljai menekültnek adunk otthont, akiknek az alapellátás mellett szociális ellátást is nyújtunk. 

Ismerd meg munkásságunkat!

Menekültmisszió

Debrecen mellett lévő telephelyünkön közel 300 kárpátaljai menekültnek adunk otthont, akiknek az alapellátás mellett pszicho-szociális ellátást is nyújtunk.

Mobil csapat

Feladata, hogy elsősorban Debrecen külterületeire kiszállva az ott élő nehéz sorsú családok gyermekei számára olyan foglalkozásokat valósítson meg, amelyeken akár anyagi, akár logisztikai problémák miatt nem volna lehetőségük részt venni az itt élő gyerekeknek.

Börtönmisszió

Börtönmissziós tevékenységünk 2 irányú. Egyfelől a büntetésüket töltő fiatalok számára szervezünk evangélizációs és művészetterápiás programokat, másik oldalról a szabadulásukat követő minél egyszerűbb és gyorsabb gyülekezetbe kapcsolódást segítjük elő.


Idősgondozás

A célcsoportunkba olyan idősek tartoznak, akiknél a napi étkezés, ruházkodás problémát jelent és nyugdíjukból nem tudják fedezni költségeiket. Adományainkkal és személyes segítségnyújtással igyekszünk segíteni rajtuk.

Családgondozás

300 hátrányos helyzetű családot támogatunk helyi partnereinken keresztül adományokkal, képzésekkel és közösségi programokkal.

Táboroztatás

Életrevalók táborunkat minden évben megszervezzük azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű fiataloknak egy kikapcsolódáson felül olyan gyakorlati tudást nyújtsunk nekik, amit az iskolában nem tanítanak, azonban tágítja a világlátást és/vagy irányt mutat a jövőre nézve.DORKÁSZ TRÉNINGKÖZPONT

TRÉNEREK

A trénercsapat összeállításánál fontos szempont volt, hogy hiteles és szakmailag felkészült trénerekkel dolgozzunk, akik elhivatottak a társadalom érzékenyítése és az emberi kompetenciafejlesztés iránt.

A csapatban vannak szakképzett trénerek, tapasztalt előadók és pszichológus is. Mindannyin szoros kapcsolatban állnak a segítő szakmával, de értik a vállalati kultúra és multinacionális környezet adta adottságokat is.

Kiss Ábel Lukács

a Dorkász Szolgálat ügyvezetője, gyakorlott előadó

"Számomra egy jó tréning célja, hogy közösen alkossunk, létrehozzunk valamit, amit magunkkal tudunk vinni a hétköznapokba és meghatározó részévé válik személyiség fejlődésünknek."

Mózesné Püski Zsuzsanna

a Dorkász Szolgálat kommunikációs vezetője, szakképzett tréner

"Az érzelmi intelligenciát sokszor alulbecsülik a munkáltatók, Az én küldetésem olyan minőségű tréningeket tartani, amely a résztvevők érzelmi immunrendszerét erősítve fejleszti a munkájuk hatékonyságát."

Molnár-Kovács Dorottya

a Dorkász Szolgálat önkéntese, szakképzett tréner

"Hiszek abban, hogy a kommunikációs és szociális készségeink fejleszthetők, és hogy erre a tapasztalati tanulás, így például egy interaktívtréning megfelelő keretet jelenthet."

MÓDSZER

Tudjuk, hogy a különböző tanulási módszerek eltérő hatékonysággal működnek. Kimutatták, hogy jelentős különbség van abban, hogy mennyit jegyzünk meg egy tananyagból, ha csak halljuk, ha kép is tartozik hozzá, vagy ha például mi magunk olvassuk. Ebben a mércében a leghatékonyabbnak a tapasztalati tanulás számított, amely azt takarja, hogy a személy amikor átél valamit és aztán maga vonja le a következtetést, akkor mélyíti el magában a legmaradandóbb módon a tanultakat. Erre alapozva a módszerünk:

a tapasztalati tanulást modellezi: szituációs feladatok + feldolgozás

interaktív, inkluzív gyakorlatok

élmény-pedagógiai elemekben gazdag

változatos forma

Ezen felül fontosnak tartjuk az önismereti alapozást, mivel minden esetben azzal foglalkozunk, ami a résztvevők számára éppen aktuális probléma és fejlesztendő terület.

Ha minket választasz képzéseidhez, a képzési díjjal jótékony célokat támogatsz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!